«

»

apr 24

Damesweekend

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur, en voor je het weet zijn de eerste wedstrijden er ook weer. Dat betekend dat er getraind moet worden! De dames van Aloha zijn hiervoor dit jaar afgereisd naar het hoge Noorden, naar een onuitspreekbaar dorpje in Friesland. Het trainingsweekend begon meteen met een duurrit langs al het water (helaas ook van boven) van Friesland, met een korte rustpauze om de achterband van Anne te verwisselen. Koud en doorweekt kwamen we uiteindelijk toch aan bij de ouders van Marijke, die ons verwelkomd hebben met een warm kopje thee en een douche. Voor de echte bikkels was er daarna nog de gelegenheid om een stuk hard te lopen, terwijl de andere helft van de bikkels lekker aan de studie ging. Daarna stond het eten, een oneindige hoeveelheid macaroni, al klaar in dit vijfsterrenhotel. ’s Avonds was het tijd voor thee, veel chocolade (het blijft wel een damesweekend natuurlijk) en het herzien van de wedstrijdindeling. Na veel discussie en passen en meten denken wij wel dat we klaar zijn voor komend seizoen!

 

De volgende dag was uitslapen er niet bij, want er moest gezwommen worden. Op de racefiets gingen we op naar het zwembad in Sneek, waar we na een paar baantjes ruimte inpikken toch een eigen baan kregen. Onder leiding van Karin en Mariska hebben we geoefend met zwemmen in treintjes, kantstart en zwemstart. Na het zwemmen en een uitgebreide lunch stond fietstraining op de wielerbaan op het programma. Hier hebben Mariska en Lieke ons van alles geleerd over kop over kop fietsen en dubbele waaiers, en heeft Mariska bewezen de sterkste benen van dit seizoen te hebben bij de minikoers. Nadat een paar dames afzwaaiden om te studeren, heeft de andere helft nog een duurrit gemaakt die is afgesloten met een ijsje. Na nog een lekkere aardappelmaaltijd was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Enschede.

 

Wat hebben we geleerd dit weekend?

  1. Er bestaat niet zoiets als teveel chocolade.
  2. Je lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid vet tegelijk opnemen, dus je kan het beste al die bovenstaande chocolade in een keer opeten.
  3. Onze dames zijn klaar voor komend seizoen, kom maar op!

 

Door: Marijke Abma

damesweekend

Geef een reactie