«

»

mei 02

Mannenweekend!

Vorig weekend was het weer tijd voor het meest epische knallende stuierende testosterontraningsweekend van het jaar: MANNENWEEKEND!!!!! (dit laatste woord dient geschreeuwd te worden terwijl je meerdere keren enthousiast op een tafel of ander object slaat). Tijdens dit weekend komen de mannen van Aloha bij elkaar om hun krachten te testen. Zwemmen, fietsen, lopen, knakworsten eten en natuurlijk biceps meten.

Dit mannenweekend begon op vrijdagavond met een slopende waterpolowedstrijd. De mannen kwmaen samen in het UT bad voor een uitermate vriendschappelijk potje waterpolo. Aangezien de gemiddelde man van Aloha natuurlijk voor geen meter kan waterpolo’en betekende dit natuurlijk vooral geduw, getrek en mensen net zo lang onder water houden dat ze precies nog boven komen. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige blauwe plekken en schrammen na de wedstrijd, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Na de wedstrijd konden de mannen een biertje komen drinken bij Stef (ook wel bekend van het werkwoord Steffen) waar we om 12 uur hard gezongen hebben om de 20e verjaardag van Stef te vieren (gefeliciteerd Stef!).

Zaterdag begon de dag weer vroeg. Althans, dat was ooit het plan. Gelukkig waren een aantal mensen op vrijdagavond na een paar biertjes zo wijs om de starttijd toch iets uit te stellen naar 9:30. Helaas was dit voor sommige mensen toch te vroeg en lukte het ze niet om op tijd aanwezig te zijn: mannenminpunten. Met toch nog een mooi groepje mannen is toen de mannenkoers begonnen. Na nog geen km was de eerste (compleet zinloze) ontsnapping al waarmee de toon voor de koers was gezet. Ieder dorpje werd er natuurlijk gesprint voor het plaatsnaambordje wat leuke filmpjes oplevert (https://www.youtube.com/watch?v=NFLTDpT5U34) en de koers lekker hard maakte. Na een goede 70 km met veel wind en Russische waaiers was het tijd voor een pauze in Lattrop waar Lars ons opwachtte voor een cakestop. 30 km terug naar huis was genoeg om de Gran Fondo af te maken. Thuis wachtte ons een grote pan vol met knakworsten met bootladingen saus (echt mannenvoedsel!). ’s Middags was er nog tijd om flink wat baantjes te trekken in het Slagman. De dag werd afgesloten met pasta en pizza en uiteindelijk appelsap van Trimates (bedankt Trimates!). De echte diehards eindigden zelfs nog in de Paddy’s om Strava-accounts te scoren.

De zondag betekende voor een aantal mannen een flinke duurloop, en voor een aantal mannen een nog flinkere duurloop. De meeste mannen settleden voor een duurloopje door het campusbos, de echte bikkels wilden echter meer en deden mee aan de halve marathon van Enschede. Het mannenweekend werd afgesloten met een fijne fitgirllunch bij Abel thuis. Watermeloen, mango en broodjes hoemoes gezond zorgden voor een goede bodem om de rest van de middag met de beentjes omhoog Luik-Bastenaken-Luik te kijken.

Al met al is er veel gezwommen, gefietst en gelopen en zijn er weinig Strava-accounts gescoord. Toch was het weer een episch mannenweekend waarin een goede bodem is gelegd om het komende seizoen weer te knallen in de 2de en 3de Divisie! Mocht je dit stukje te lang vinden en heb je alleen de conclusie gelezen? Je kan ook gewoon hieronder de samenvatting bekijken:  ja mooi!

Mannenweekend1

Mannenweekend2

Mannenweekend3

Geef een reactie