Vereniging

Wat is triathlon? Triathlon is een multisport waarbij achtereenvolgens wordt gezwommen, gefietst en gelopen. Misschien dat je ooit wel eens hebt gehoord van de Ironman van Hawaii, de bekendste lange afstandstriathlon ter wereld waarbij men 3,8km zwemt, 180km fietst en 42,2km loopt. De meeste leden van Aloha maken het niet zo gek en trainen voor korte triathlons, de sprint of olympische afstand. De sprint is 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen; de olympische afstand is 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen.

Naast de gewone triathlon zijn er nog tal van variaties: duathlon (lopen-fietsen-lopen), aquathlon (zwemmen-lopen-zwemmen), wintertriathlon (lopen-fietsen-schaatsen), kanathlon (kano├źn-lopen-zwemmen), zwemloop (zwemmen-lopen) en diverse off-road variaties waarbij de mountainbike wordt gebruikt i.p.v. de racefiets.

Aloha is een van de weinige studenten triatlonverenigingen in Nederland. De andere studenten triathlonverenigingen zijn te vinden in Delft, Groningen, Maastricht en Nijmegen.

Je bent van harte welkom om eens mee te trainen en te zien of triathlon iets voor jou is.