Uitslagenservice juni 2018

Afgelopen donderdag vond de nanothlon plaats. Deze korte maar krachtige wedstrijd van 50 meter zwemmen, 1.4 kilometer fietsen en 400 meter lopen werd georganiseerd door studievereniging Arago in samenwerking met de TC van aloha. Wegens de regel dat je 2 maal zo lang napraat dan de wedstrijd duurt moet ik kort blijven.

 • Er deden 13 alohanen mee

 • Waarvan er 8 ook lid zijn van Arago

 • De alleen arago leden hadden moeite met zwemmen

 • Jasmin, Eva, Liselot en Christina niet

 • Dit waren tevens de enige vrouwelijke deelnemers

 • En ook de finishvolgorde

 • Hoewel Eva nog hard op de deur klopte bij Jasmin

 • Bij de heren trok Bouke aan het langste eind

 • Maar had op 3 seconde na niet het record van Pim van vorig jaar

 • Izak ook niet, hij verloor het tijdens de eerste wissel van Bouke

 • Izak had de snelste planga van iedereen

 • Lars knuffelde nog met de grond van het zwembad

 • Daniel, Bas, Daan en Fabian zijn gechickt door Jasmin

 • Bas had het zwaar

 • De laatste heer mag ruim dubbel zo lang napraten als Bouke over de nanothlon

 • Maar ik denk dat Bouke al ruim over de regel heen is gegaan

 
 

Nanothlon heren

1

Bouke Scheltinga

4:31

Aloha

2

Izak Hanse

4:40

Aloha/Arago

3

Mees Flapper

5:08

Aloha/Arago

4

Lars Bossink

5:10

Aloha/Arago

6

Diederik van der Valk

5:33

Aloha

8

Daniel Doller

5:47

Aloha

9

Bas Huisman

5:48

Aloha/Arago

10

Daan Bossink

5:51

Aloha/Arago

11

Fabian Lie

6:08

Aloha/Arago

 

Nanothlon dames

1

Jasmin Siersema

5:37

Aloha/Arago

2

Eva Juffermans

5:47

Aloha

3

Liselot Goris

6:11

Aloha/Arago

4

Christina Ullrich

6:42

Aloha

 

In het prachtige, maar met het OV bijna onbereikbare, Wageningen vond in het weekend van 9 tot 10 juni het GNSK plaats. Een delegatie van de sterkste Alohanen vertrok op vrijdagavond richting het westen om de eer van Enschede te verdedigen. Studenten uit alle disciplines streden het hele weekend tegen elkaar om de beste te zijn.

 

Het openingsfeest begon goed, de eerste wedstrijd was al gewonnen toen Ron met een vier maal zo grote vlag als de andere sportkoepels op het podium verscheen. Gelukkig was de triathlon pas zaterdag aan het eind van de middag, want vrijdagnacht was geen rustig nachtje. Dit was ook te zien in de uitslagen. Anne en Izak, die beide vrijdag ergens anders sliepen, waren namelijk de snelste Alohanen. De rest liep ondanks het feest toch nog mooie tijden. Alleen Jasmin keek tijdens de eerste loopronde al zo erg uit naar de finishverzorging dat ze de rest van het loopparcours heeft overgeslagen.

 

De snelste twee dames en heren van elke stad konden punten halen voor het stedenklassement. De heren eindigden hierin tweede en de dames vierde. Samen goed voor meer dan een kwart van de punten van Enschede van het hele weekend!

 
 

Positie

Dames

Tijd

7

Anne Siersema

1:06:08

16

Liselot Goris

1:13:34

24

Jasmin Siersema

DNF

 

Positie

Heren

Tijd

5

Izak Hanse

57:25:00

9

Lars Bossink

1:03:06

13

Ron Koomen

1:06:01

22

Diederik van der Valk

1:11:44

   

Nog wat verder naar het zuiden was in Weert de 1eDivisie voor een OD (olympic distance (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen)). Bouke had duidelijk angst voor het zwemmen, hoewel normaal gesproken hij en zijn wetsuit onafscheidelijk zijn in buitenwater had hij nu geen keuze: wetsuit verboden. Zwemmend zat hij er toch aardig bij en kon meefietsen met een leuk groepje. Tijdens het lopen moest hij nog een penalty inlossen maar hij heeft een leuke dag gehad weet ik uit betrouwbare bronnen.

 

Iets later die dag was het de beurt aan Jet in de open sprint serie. Na een steady race genoot ze misschien nog wel meer van het biertje op het strand achteraf.

 

Pos

Naam

Zwem

Fiets

Loop

Total

23

Bouke Scheltinga

0:23:16

0:51:49

0:40:01

1:59:13

 

Pos

Naam

Swim

Fiets

Loop

Total

85

Jet van Oosterhout

0:16:10

0:35:25

0:30:51

1:29:07

   

Eén dag later was het de beurt aan Pim ‘Vortex’ Venderbosch in Weert. Hij maakte hier zijn Europese debuut in de ETU cup over de olympische afstand en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Een beetje achterin het veld kwam hij als 48e uit het water. Gelukkig kon hij aansluiting maken bij een goed groepje, met onder andere latere winnaar Jorik van Egdom, en wist zo bijna helemaal aan de kop van de race te komen. Na dit harde fietsen had Pim ook nog benen over om goed te lopen. Tijdens dit looponderdeel wist hij nog een aantal plekjes te pakken. Met een 17e looptijd eindigde hij op een zeer nette 17e plek.

 

Pos

Name

Zwem

Bike

Run

Total

17

Pim Venderbosch

0:20:07

0:57:59

0:32:50

1:52:10

   

Als we dan nog wat meer naar het zuiden kijken was in Namen de XTERRA. XTERRA is zeg maar de IRONMAN onder de cross triathlons. Hier worden de kinderen van de mannen gescheiden. Zwemmen is in de ruige zee of tegen een waterval op. Het mountainbike parcours lopen zowat recht omhoog, evenals het loopparcours en dan hebben we het nog niet over de drek en technische stukken gehad waar je doorheen moet. Edwin ‘Eddy the Eagle’ Dollekamp dach dat het wel eens leuk zou zijn om hieraan mee te doen. Hoewel hij soms met de fiets aan de hand het parcours moest trotseren heeft hij toch de finish gehaald. Zijn loopsnelheid lag gemiddeld 3km/h lager dan zijn fietssnelheid en zijn loopsnelheid lag lager dan de marathonsnelheid tijdens zijn IRONMAN. Na 5:10:42 wedstrijd wist Edwin te finishen: tijd voor een boterham met pindakaas!

  Ik zie dat er al een aardige delegatie Alohanen richting Klazienaveen gaat 15 juli. Wellicht kan er geïnventariseerd worden of er interesse is voor een overnachting in een tent op een leuke camping. (Misschien bij een gezellige familie in het zuiden van de provincie?, Red.)  

Tot slot nog een tip (vooral voor de heren) voor de tijdrit woensdag: laat je snor staan. Afgelopen tijdritten is gebleken dat degene met de meeste snor won. Dit fenomeen staat ook wel bekend als ‘vormsnor’.

 

Dikke knuffel,

De Uitslagenservice