Binnen Aloha is het erg belangrijk dat elk lid zich veilig en comfortabel voelt. Helaas kan het voorkomen dat jij of iemand die jij kent op een gegeven moment in een onprettige situatie terechtkomt. Om deze situaties te verhelpen of te voorkomen heeft Aloha twee interne vertrouwenscontactpersonen.
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon binnen Aloha?
De vertrouwenscontactpersoon is altijd bereikbaar om te luisteren naar je verhaal dan wel via email, Whatsapp of in een persoonlijk gesprekje. Dit kan gaan over alles wat je kwijt wilt, van kleine zaken tot intimidatie of pesten. Deze persoon oordeelt niet, echter zijn ze geen professionals en zullen ze dus ook nooit op een professioneel niveau advies kunnen geven. Een vertrouwenscontactpersoon kan je wel doorverwijzen naar een getrainde professional, mocht dit nodig zijn.
De twee vertrouwenspersonen binnen Aloha zijn:
Fleur Vialle
Hoi! Ik ben Fleur en samen met Daan zijn wij de vertrouwenscontactpersonen van Aloha. Ik werk als PhD student aan de UT en ben sinds 2021 lid van Aloha. Bij mij kun je terecht voor een luisterend oor, of het nou gaat om zaken binnen of buiten Aloha. Als je iets dwarszit, aarzel dan niet om me aan te spreken tijdens een training of me een appje te sturen. Ik zal proberen je zo goed mogelijk te helpen en je indien nodig door te verwijzen naar de juiste persoon.
Daan Assies
Hi! Ik ben Daan (A) en samen met Fleur ben ik de vertrouwenscontactpersoon van Aloha. Ik bied graag een luisterend oor voor wie het nodig heeft en sta dus altijd open voor een gesprek. Ik kan niet beloven een uitkomst te kunnen bieden maar ik kan jullie wel naar de juiste personen sturen mocht dat nodig zijn. Ik ben altijd bereikbaar voor issues binnen of buiten Aloha. Je kan me tijdens of buiten de trainingen gewoon aanspreken en vragen om een gesprek als je dat wilt. Als vertrouwenscontactpersoon wil ik binnen Aloha de mogelijkheid bieden om je hart te luchten en problemen bespreekbaar te maken.
Externe organisaties
Naast onze interne vertrouwenspersonen zijn er ook nog externe partijen waarbij leden terecht kunnen. Zie de links hieronder:
-
- UT begeleiding en advies. De Universiteit biedt verschillende diensten aan op het gebied van begeleiding en advies. Je kunt hier terecht voor studie gerelateerde problemen, maar ook problemen van een persoonlijke aard of ongewenst gedrag.
-
- Saxion diensten. Saxion, de hogeschool in Enschede biedt diensten aan vergelijkbaar met die van de UT.
-
- NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Tegenwoordig is de vertrouwenscontactpersoon van de NTB Roel de Krijger. Je kunt hem via het volgende e-mailadres bereiken: roel.de.krijger@triathlonbond.nl.
-
- Studentenpsycholoog. Wanneer problemen zich langer voordoen kun je een afspraak maken bij de studentenpsycholoog. Houd er rekening mee dat de wachtrijen erg lang kunnen zijn, op korte termijn zou een vertrouwenscontactpersoon dus een betere optie kunnen zijn.