Terug naar Wedstrijden

UT-Triathlon

Opgericht in 1983 is de UT-Triathlon één van de oudste triatlons van Nederland. Inmiddels heeft de UT-Triathlon zijn plek gevonden tussen de grootste triatlonwedstrijden van Nederland. In 2014 hebben bijna 689 triatleten deelgenomen aan de wedstrijd, een record aantal.

De UT-Triathlon is een wedstrijd over de korte afstand, de 1/8e Triathlon. Hierbij wordt 500 meter gezwommen, 20 km gefietst en 5 km gelopen. Het hoofdonderdeel van de wedstrijd is de Team Triathlon, een wedstrijd format dat geen enkele andere wedstrijd van dit niveau in Nederland heeft. Bij de Team Triathlon leggen de deelnemers het gehele parcours in teamverband af, er wordt dus gezamenlijk gezwommen, gefietst en gelopen.

De UT-Triathlon wordt georganiseerd door leden van Aloha en ondersteund door de Stichting UT-Triathlon. Ieder jaar weer staan ook alle leden van Aloha klaar als vrijwilliger zodat het weer een geweldige wedstrijd wordt. De wedstrijd vindt (bijna) ieder jaar in het tweede weekend van mei plaats. Meer informatie over de UT-Triathlon is te vinden op: www.uttriathlon.nl.