Terug naar Trainingen

Wielrennen & spinnen

Fietstrainingen worden gegeven in de periode maart t/m oktober, afhankelijk van hoe lang het ‘s avonds licht is. We vertrekken bij de hoofdingang van het sportcentrum (de Hems 20). Naast de vaste trainingen worden er ook vaak fietstochten onderling georganiseerd via de gezamenlijke Whatsappgroep.

De training is geschikt voor alle niveaus waarbij enige ervaring met het fietsen op een racefiets wel handig is. Voor beginners die nog geen enkele fietservaring op een racefiets hebben wordt er in het voorjaar een aparte beginnerscursus georganiseerd. Mocht je zelf nog geen racefiets hebben dan heeft Aloha leenfietsen die je kunt huren per training.

De afstand op een fietstraining varieert tussen de 50 en 80 km en is opgesplitst in beginners training en gevorderde training. Bij de beginners training wordt er vaak een rondje van ongeveer 50 km gefietst en wordt er gewerkt aan je techniek op de fiets zoals het rijden van bochten en fietsen in een peloton. Bij de advanced training wordt er een groter rondje gefietst, hierbij worden vaker interval sessies, klimmetjes en sprintjes verwerkt.

Bij enorm slecht weer wordt deze training vaak geruild voor een duurloop door het bos.

Spinning

In de winter is het te vroeg donker en werkt het weer vaak tegen om trainingen te organiseren. Daarom is er in de wintermaanden spinning training. Hierbij doen we intervallen op de fiets binnen.

Trainers: Koen Nijland, Daan Bossink, Tommie Verouden, Dagmar Schouteten, Joep Zanen & Indy van Vliet

Koersboeken

Veel (nieuwe) studenten zijn niet heel bekend met de regio Twente terwijl hier prachtig gefietst kan worden. Daarom hebben wij een aantal mooie routes opgenomen in koersboeken. Er zijn er al drie uit, aan de vierde wordt nog hard gewerkt. Routeboek Rondje Ootmarsum Routeboek Rondje Holterberg Routeboek West Route met daarin de beruchte Muhlenberg