Hardlooptest & fietsclinic

Op een druilerige zondagochtend aan het eind van oktober, waren 20 Alohanen op zoek naar nóg meer water. Wat is nou een betere plek dan het waterreservoir aan de Witbreuksweg? Toevallig organiseerde de TC daar op dat moment ook een 5 km hardlooptest, dus werden beide activiteiten gecombineerd. Tristan had voor de wedstrijd al een langeafstandsloopje gedaan om te demonstreren hoe snel iedereen kon zijn, ondanks de modderige omstandigheden.

Na het startsignaal startten alle Alohanen vol goede moed. Al snel realiseerden ze zich echter dat, ook al regende het op dat moment niet, er geen gebrek aan water zou zijn. Het hele parcours was bezaaid met diepe plassen en gladde modder. Het voordeel: achteraf konden alle atleten het weer de schuld geven van hun tijden. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, want zowel de TC als de hardlooptrainers waren erg tevreden met de snelle tijden. Na de race was het tijd om op te waren met thee en een welverdiend stuk taart – uiteraard gebakken door de TC.

Na de lunch liet de TC ten slotte aan alle nieuwe (en oude) fietseigenaren zien hoe ze het beste hun fiets konden onderhouden en schoonmaken. Ook werd dit moment benut om de leenfietsen te repareren en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De clinic is inmiddels afgelopen, maar met alle fietsgerelateerde vragen kun je terecht bij de TC!