Update from the results commissary

Aloha, Zowaar een update;van de uitslagenservice – nu het seizoen inmiddels is begonnen, is het eens tijd om te kijken hoe het met iedereen is! Ik ga niet te ver terug in de tijd maar dacht dat de campusloop wel leuk is om bij te beginnen. 6 april 2016 Campusloop 2 mijl #3 Carlos Todo Navarro 10:25 Campusloop 4 mijl #3 Anne Siersema 27:44 #12 Helen Bruinsma 32:48 #19 Soray Dulger 35:15   #5 Bouke Scheltinga 23:45 #16 Attilio Bottegal 25:36 #40 Edwin Dollekamp 27:58   Natuurlijk was er afgelopen weekend één van de meeste gave races van het jaar. De Batavierenrace: bata.png Bouke ‘Alo de Haan’ Scheltinga wil graag speciaal genoemd worden dus ‘verloor’ hij zijn nummer waardoor daar nog geen tijd van is. Volgens zijn Strava liep hij 29:56 wat omgerekend naar de afstand van 7,7km neer komt op 15,43 km/h. Omdat deze tijd er nog niet bij staat klopt de huidige stand nog niet helemaal. Er wordt vermoed dat Aloha op een mooie 19e plek is geëindigd. Dat is dan mooi één plaats boven de Skeuvel en wel heel veel plaatsen voor Kronos! Ook liepen er dit jaar vijf atleten voor het UT/Saxion team dat 5e werd. Er was overigens nog een prachtige directe race tussen Izak en Bouke op etappe 9. Midden in de nacht troffen ze elkaar. Hier wist Izak voor Aloha te winnen en op deze manier eerder dan het UT/Saxion team in Ulft aan te komen. Ook liepen er nog alohanen voor andere ploegen, hier heb ik alleen geen gegevens van. Afgelopen weekend was niet alleen het weekend van de bata, maar ook zeker van de start van het nieuwe triathlonseizoen! Te beginnen bij de dames in Arnhem. Het eerste damesteam in de 2eDivisie opende meteen met een fantastische podiumplek. Het begon vooraf met een wedstrijdje klappertanden dat werd gewonnen door Carmen. Daarna volgde een mooie constante race voor Marit, Leonie, Anne en Mariska. Anne verloor tijdens het lopen nog bijna haar schoen maar dat hield de dames niet van de 3e plek af. Het tweede team van de aloha chicks wist het tot een 11e plaats (van de 20) te schoppen wat ook echt erg knap is. Zeer wisselvallig weer, met lage temperaturen in combinatie met een glooiend parcours maakte het een heroïsche race. Dan was er ook 3eDivisie heren in Amsterdam. Carlos, Izak, Michel en Thijs wisten tot een 22e stek te schoppen (van de 31). Michel ging helaas door zijn enkel na 3 kilometer lopen. Er moest wat gas terug genomen worden wat een aantal plekken kostte. Pim was ook van de partij in Amsterdam. Hij maakte hier met de TriMates zijn debuut als Eredivsie atleet. Dat deed hij als een waardig Alohaan door met zijn team bovenin mee te doen. Hij werd 5e in de Eredivisie, knap werk Pim! Ten slotte eindig ik met de Koning van Spanje. Een tweedaagse trail van in totaal 62 kilometer deed Theo in 6:14:00 en eindigde als 27e van de 61 deelnemers. Het vermelden waard is dat Theo de avond voor deze trail nog de Night trail deed van 15 kilometer. Een weekeinde van 77 loopkilometers… Het kostte hem een gekneusde teen, maar het is een resultaat om zeer trots op te zijn. Komende training dus veel stof om over te praten maar er komen ook weer wat wedstrijden aan waar ik naar uit kijk:
April
Za 30 Barcelona (ESP) Ultratrail Barcelona Onno (69), Karin S (69)
Mei
Do 5 Delft Golden Tenloop Abel
Za 7 Tecklenburg (D) Tecklenburg Rundfahrt Koen, Edwin
Zo 8 Breda Wings for Life World Run Vincent
Bekijk de volledige planning en zet ook jouw eigen race erbij via de sheet in de mail. Uitslagenservice zijn is iets moeilijker op grote afstand, maar vanaf nu hoop ik weer iets frequenter updates te sturen!   Dikke kus, De Uitslagenservice