500m zwemtest & clubkampioenschappen

door Mees
Eind februari organiseerde de TC de jaarlijkse 500m test & clubkampioenschappen zwemmen. Zoals gebruikelijk werd dit gehouden in het binnenbad van de UT, wat betekent korte baantjes en veel keerpunten.
Rond 20:15 begonnen Lars v B, Reijer, Lotte, Nikita, Judith en Angelique aan de 500m test, en zetten hele mooie tijden neer. In de daaropvolgende series zagen we meer ervaren zwemmers, waarvan velen hun eerder gezwommen tijden verbeterden. Ondertussen maakten de deelnemers aan de rand van het zwembad een gezellig praatje en moedigden ze de atleten in het water aan.

In de laatste serie van de 500m-test waren we getuige van een staaltje zwemkracht. Jesper deed voor het eerst mee aan de 500 m-test en ging de uitdaging aan. Met een zinderende 5:49 behaalde hij de tweede plaats in de Aloha clubrecords en was daarmee de enige Alohaan sneller dan 5:50 in de afgelopen 20(!) jaar.

Na het afwerken van de 500m-test was het tijd voor de clubkampioenschappen. Dit bestaat uit 5 verschillende wedstrijden; vier banen zwemmen voor elk van de vijf disciplines. We hadden een goede line-up aan de start van bijna elke discipline, wat me erg trots en blij maakte als zwemtrainer.
De resultaten waren opnieuw geweldig: Fleur staat nu bovenaan alle zwemrecords en Jesper pakt alle records voor de clubkampioenschappen.
Samenvattend denk ik dat alle mensen die hebben meegedaan trots kunnen zijn, vooral als je hebt meegedaan in een discipline waar je niet bekend mee was. Of, zoals Thijs het welsprekend zei: “Als iemand die soms zegt dat je domme dingen moet doen, ben ik erg teleurgesteld in jullie allemaal (vooral in jou Jesper… kom op man), en ik verwacht dat jullie de komende 12 maanden veel harder gaan werken.”

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van het evenement als ik altijd doe, en ik hoop jullie volgend jaar weer te zien met nog betere resultaten.